Stadioanele Ligii 1 Betano se modernizează de la an la an, dar numărul celor care ocupă un loc în timpul partidelor de campionbat scade dramatic. Multe echipe n-au reușit să atragă comunitatea locală în jurul lor, astfel că sunt nevoite să evolueze de multe ori în fața a doar câteva zeci de oameni. Mirel Rădoi a vorbit despre această problemă a suporterilor, într-un interviu acordat pentru ProSport.
ProSport: Dacă ar fi să dați un sfat suporterilor care nu prea mai vin la stadion, ce le-ați transmite să vină să susțină echipa națională, dar și echipele de club? Mirel Rădoi: Evident că mesajul ar fi să vină, dar asta depinde de ei.
De ce nu mai este același interes, așa cum era înainte? Pentru că, din păcate, și fotbalul nu mai transmite ceea ce transmitea înainte. Nu mai transmite pasiune, imediat cum este o întrebare care nu ne convine răspundem foarte agresiv, conflictul dintre persoanele care sunt implicate în sport, vedem cum apar la televizor și atunci nu facem altceva decât să transmitem și lor mai departe această stare de confuzie, de agresivitate. În momentul în care vin la meci și nu sunt satisfăcuți din punct de vedere sportiv sau al spectacolului fotbalistic, normal că la prima pasă greșită și ei au o reacție pentru că ceea ce se întâmplă la televizor vin și expun și ei.
Eu cred că înainte de toate, noi ca echipă națională și echipe de club ar trebui să încercăm să practicăm un fotbal mai spectaculos, putem să îi readucem pe oameni la stadion, să vină cu acea plăcere, să vină cu soția și cu copilul la meci ca la un spectacol, nu să vină, în momentul în care s-a văzut o pasă greșită sau o atitudine delăsătoare la un jucător să vină să își expună toate frustrările prin care trece acasă sau la serviciu.
Vina este din ambele părți, fotbalul nu mai e la fel de spectaculos cum era înainte, dar și oamenii sunt mult mai critici, mai nerăbdători, poate că și lipsa de performanțe. E adevărat că și clasa socială și ceea ce se întâmplă în societate în acest moment aduce o parte negativă și către sport, dar eu încerc să caut vina la ceea ce putem noi să îmbunătățim. Eu cred că marea parte din vină o avem noi. Indiferent că am fost jucător și că acum sunt antrenor. Trebuie să facem în așa fel încât în momentul în care ieșim public să avem o discuție sau un discurs în așa fel încât să îi facem pe oameni să înțeleagă ceea ce vrem, să înțeleagă că noi nu facem altceva decât ca ei să se întoarcă al stadion. Din păcate, sunt foarte puțini antrenor care fac asta, cei mai mulți dintre ei încearcă să își creeze un CV pentru a putea să antreneze în străinătate și ar putea performa din punct de vedere financiar și atunci și pentru ei nu e un aspect care să îi facă să vină la stadion.
După primele 6 etape, media spectatorilor este de-a dreptul dramatică. Pe doar trei stadioane a fost ocupată peste 50% din capacitatea stadionului de către suporterii echipei gazdă: Gaz Metan Mediaș (în medie 4067 de oameni, 52% din capacitatea stadionului), Sepsi OSK (în medie 3000, 63% din capacitatea stadionului) și FC Viitorul (în medie 2500 de oameni, 55% din capacitatea stadionului).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER